UPORABA in ESTETIKA POLIC – 1. DEL

Stenske police so vedno bile in še bodo nepogrešljiv del opremljanja vsakega doma; estetske in koristne rešitve za shranjevanje, ki niso le priročne, ampak tudi estetske – npr. prikaz različnih dekoracij, zbirk in drugih predmetov – idealna izbira za popestritev prazne stene. V nadaljevanju si oglejte vrste stenskih polic in najboljše načine uporabe.

Stenske police nudijo različne koristi, vključno s praktičnimi možnostmi shranjevanja ter dodajanjem vizualnega sloga in individualnosti prostoru. Zaradi različnih možnosti oblikovanja in prilagoditve so dovolj vsestranske, da ustrezajo kateri koli sobi in/ali slogu. Če želite maksimirati shranjevanje v majhnem stanovanju ali dodati dekorativni pridih bivalnemu prostoru, so stenske police prava izbira. Na naši spletni strani vam nudimo veliko različnih izbir, za vse okuse in namene. V nadaljevanju jih predstavljamo bolj podrobno.

VISEČE POLICE

Viseče police visijo s specifične visoke površine, kot so strop, spodnja stran drugega predmeta ali preprosto z neke točke na steni. Veliko uporabnikov jih namesti s prozornimi steklenimi vrati v kuhinjo ali nad kuhinjski otok – dodajo piko na i barvam, hkrati pa izboljšajo shranjevalni prostor. 

Velja pa opozorilo, da visečih polic ne smete namestiti na krhke stene, ampak morate paziti na največjo nosilnost, ki jo polica oz. ogrodje zdrži.

Viseče police, ki imajo police razporejene vertikalno v več nadstropjih, so na naši spletni strani na voljo v več različnih stilih in barvah. Za minimalističen stil opremljanja so najboljša izbira police z videzom betona ali marmorja v črni ali beli barvi; vrsta izbire pa je odvisna od barve ostalih elementov v vašem prostoru. Če imate npr. v kopalnici pipe v zlati barvi, bo viseča polica v barvi belega marmorja z zlatim ogrodjem odlično dopolnila prostor, če pa so pipe srebrne ali črne, pa izbirajte med videzom betona ali črnega marmorja.

Za bolj naravni stil opremljanja in zemeljske tone so prava izbira police z videzom lesa (tudi temnega); gre za brezčasen in nevpadljiv material, ki je tudi ob spremembi stila združljiv z večino drugih. 

Večnamenske viseče police s kovinskim okvirjem so prav tako združljive z veliko različnimi stili. Gre za brezčasen dizajn, ki bo dvignil vaš prostor na višji nivo. Ponujamo različne oblike in stile. So večnamenske in se lahko prilagodijo vsakemu prostoru glede na vaše potrebe; primerne so  za brisače v kopalnici ali za kuhinjske prtičke in druge pripomočke v kuhinji.

LEBDEČE oz. PLAVAJOČE POLICE

Te police so zelo priljubljene pri minimalističnem stilu  opremljanja. S svojimi skritimi nosilci se zdijo, kot da plavajo na steni, kar zagotavlja eleganten in sodoben videz. Popolne so za prikazovanje manjših predmetov, kot so fotografije, umetniška dela ali knjige. Lahko celo ustvarite galerijsko steno z razporeditvijo več lebdečih polic na različnih višinah. So nedvomno najbolj elegantna postavitev. Dizajni obstajajo v različnih slogih in oblikah, a jih je treba pritrditi na steno ali drugo ustrezno površino. 

Ključna razlika, ki dela lebdeče police kot boljšo alternativo in jih ločuje od drugih, je ta, da so montažni pripomočki zanje (vijaki, žeblji), skriti oz. nevidni, s čimer še dodatno doprinesejo k eleganci, prefinjenosti in prestižnemu videzu celotnega prostora

»Osnovna« različica lebdeče police je na izbiro tudi pri nas. 

Nudimo izbiro med večjimi in manjšimi, kar pomeni, da lahko izberete prave za vaše potrebe in izgled. Nekatere vrste imajo za razliko od drugih priročno hrbtno stran, zaradi česar je stena dodatno zaščitena in lahko brez skrbi nanje odlagate različne knjige, zgoščenke …, hkrati sta izdelka v brezčasni beli barvi, ki se poda v vse dekorje.

Lebdeče police v videzu betona združujejo funkcionalnost in estetiko, vašemu domu dodajo sodoben in industrijski pridih. Ravno videz »nedokončane« gradnje je v svetu vedno bolj popularen, zato so te police res prava in elegantna izbira za vse vrste prostorov. So tudi odličen način dodajanja teksture in globine prostoru, zato niso zgolj praktične, ampak tudi estetsko zelo privlačne.

Dve različni možnosti oz. barve stenskih obešalnikov omenjamo zato, ker se tudi ta kos pohištva sklada z lastnostmi lebdečih polic s skritimi nosilci. Nad samim obešalnikom imamo namreč priročno polico, na katero lahko npr. na hodniku odložimo pokrivala, ključe ali pa enostavno dodamo neko dekoracijo in s tem estetsko dvignemo oz. izboljšamo prostor. Gre za večnamenska stenska obešalnika, saj jih lahko koristimo tudi v drugih prostorih – v kopalnici za brisače in druge pripomočke, v kuhinji za kuhinjske krpe in mogoče začimbe. Na voljo so v treh različnih barvah – antracit in črna se dobro podata v vsak prostor, medtem ko tretji posnema videz črnega marmorja, s čimer prostor razgiba in doda novo teksturo.

LEBDEČE POLICE S PREDALI

Police, ki združujejo funkcionalnost z estetiko, se podajo v vsak prostor, kjer potrebujemo odlagalno površino in hkrati predal, kamor po želji/potrebi kakšne predmete tudi »skrijemo«. Prednosti teh polic so dodaten izkoristek prostora na steni, enostavna namestitev in eleganten videz, ki dopolnjuje sodoben dizajn prostora. Police so idealne za shranjevanje manjših predmetov, nakita, kozmetike in podobno. 

Ta, prav posebna polica, na prvi pogled sploh ne daje videza, da ima tudi predal. Ta je ravno prav tanek, da lahko vanj pospravimo polnilnike, kakšno knjigo ali tudi daljinec, hkrati pa daje eleganten in prestižen vtis prostoru. 

Na naši spletni strani ponujamo tudi večnamenske lebdeče police, ki so že skoraj omarice, saj združujejo dve polici in še predal. Izbirate lahko med tremi barvami in sodobnim dizajnom. Ta vrsta polic vam lahko služi kot npr. nočna omarica ali omarica ob kavču v dnevni sobi. 

KOTNE POLICE

Police so odličen način za maksimiranje prostora za shranjevanje v vašem domu. Na voljo so v različnih oblikah, barvah in vzorcih ter prilagodljive različnim potrebam. Lahko so izdelane iz plastike, jekla, lesa (izdelan ali laminiran) za dodatno trajnost in vzdržljivost. Lahko so obešene na steno, nameščene ob omarice – npr. v kuhinji, ali pa so talne – postavite jih npr. v kot garderobe ali kot nočna omarica … So odličen način za shranjevanje in odlaganje predmetov, hkrati pa z njihovo namestitvijo izkoristite na videz neuporabne kote prostorov. 

Oba kosa pohištva sta idealna za v kopalnico, saj lahko nanju odložite brisače, milo, pripomočke za pranje, ščetke in drugo za osebno nego. Namestite ju lahko v kakšni od otroških sob, ob ali pod pisalno mizo, uporabite za odlaganje polnilnikov, nanju zložite risalni pribor, razstavite igrače …, lahko pa ga preprosto pritrdite tudi v kot na steno, odvisno od vaših potreb, želj in prostora.

Cik-cak stil police so še posebej dodana estetska vrednost prostoru, sploh če ga želimo razgibati. Nekatere odlagalne površine zadaj nimajo hrbtne plati, kar še dodatno pripomore k raznovrstnosti in pestrosti polic. Primerne so za odlaganje in shranjevanje različnih predmetov, od ključev na hodniku do pisarniških pripomočkov v pisarni ali otroški sobi.

KOCKASTE POLICE

Kockaste police so priljubljena in vsestranska rešitev, ki ponuja urejen in organiziran videz. Najdete jih lahko v več različnih oblikah, kot so pravokotniki, oktagoni, kvadrati … Običajno so sestavljene iz več posameznih enot, ki se lahko med seboj združijo in tvorijo večje shranjevalne sisteme. Kupite lahko poljubno število kock, odvisno od potreb.

Glavna značilnosti kockastih polic je torej njihova prilagodljivost – sami jih prilagodite glede na prostor in želje. Nekatere imajo tudi predal – lahko pa videz predala ustvarimo z dodajanjem različnih košaric za shranjevanje.

Razgibane kockaste police poskrbijo za fokusno točko v prostoru, saj so same po sebi že umetnina, ki se razprostira po steni: šest polic, ki so idealne za knjižno zbirko ali odlaganje priročnih in pogosto rabljenih predmetov.

Police v obliki okvirjev nudijo še več polic in odlagalne površine oz. površine za razstavljanje družinskih slik in rastlin. Bela barva in barva lesa se skladata z večino stilov, tako da z njimi ne morete zgrešiti. 

Kubusi oz. oktagoni so posebne in prilagodljive police, ki jih lahko sestavljate in razporejate. Oblikujete jih po želji in glede na prostor – npr. v vrsto ali razgibano. Lahko jih kupite več in iz njih sestavite večjo povezano shranjevalno enoto na steni.

Oblika kockastih polic je večnamenska in jo lahko uporabite v kuhinji za začimbe, za razstavo kozarcev, sprostitev prostora na pultu, lahko pa v kopalnici za razstavo parfumov, nakita in različnih izdelkov za osebno nego – stvari bodo organizirane in lepo razstavljene. 

Nia Rozman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0